نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

عدم توانايي دوستيابي كودكان چه علتي دارد؟ برقراري رابطه با همسن و سالان و پيدا كردن همبازي از مهم‌ترين روابطي است كه در سنين كودكي ايجاد مي‌شود. اين رابطه‌ها تا حد زيادي حائز اهميت هستند چراكه كودكان از دوستان خود چيزهاي زيادي را ياد مي‌گيرند. با وجود ثبات نداشتن دوستي‌هاي شكل گرفته شده در دوران كودكي، بازهم بسيار مهم است كه پدر و مادر مهارت‌هاي ارتباطي و دوست يابي درست را به كودكان‌شان آموزش دهند؛ چراكه منجر به رشد شخصيتي و اجتماعي فرزندان‌شان مي‌گردد. در ادامه همراه ما باشيد تا به علت‌هاي عدم توانايي دوستيابي كودكان و راهكارهاي موثر در اين زمينه بپردازيم.

منبع: عدم توانايي دوستيابي كودكان

اهميت توانايي دوستيابي كودكان

جالب است بدانيد كه كودكان همراه با يادگيري راه رفتن، دوستيابي و پيدا كردن همبازي را نيز مي‌آموزند و به تدريج مي‌توانند در ارتباط با ديگران مهارت پيدا كنند. البته اين موضوع در مورد تمامي كودكان صدق نمي‌كند چراكه برخي در پيدا كردن دوست ناتوانند و همين موضوع سبب مي‌شود كه به مرور تنها و گوشه‌گير شوند و يا مدام به والدين خود وابسته باشند.

تفاوت‌هاي موجود در نحوه دوست‌يابي و ارتباط با ديگران تا حد زيادي وابسته به ويژگي‌هاي فردي و ذاتي انسان‌ها است اما مهارتي آموختني نيز مي‌باشد كه افراد مي‌توانند در طول زندگي آن را بياموزند. به طور كلي انسان‌ها موجوداتي اجتماعي هستند كه از نيازهاي دروني آن‌ها اين است كه در گروه‎‎‌هاي مختلف عضو باشند؛ همين تمايل سبب مي‌شود كه كودكان از سن چهار و پنج سالگي دوستاني را براي خود انتخاب كنند. در صورتي كه نتوانند تا اين سنين با ديگران ارتباط برقرار كنند،

دوست گريزي يا عدم توانايي دوستيابي كودكان

برخي از كودكان به صورت ذاتي تمايل ندارند با همسن و سالان خود بازي كنند و يا با آن‌ها ارتباط برقرار كنند. همين موضوع سبب مي‌شود كه به تدريج گوشه‌گير و منزوي شوند؛ كه لازم است اشاره كنيم انزواطلبي در كودكان مي‌تواند از رشد اجتماعي آن‌ها جلوگيري كند.

البته برخي ديگر از كودكان تمايل به پيدا كردن دوست و همبازي دارند اما نمي‌توانند با ديگر كودكان ارتباط برقرار كنند. براي پيدا كردن علت عدم توانايي دوستيابي كودكان بايد سه گام اصلي طي گردد كه در ادامه آن‌ها را توضيح داده‌ايم. در صورتي كه فرزندتان با كسي بازي نمي‌كند، مقاله بازي نكردن كودكان را بخوانيد.

1. كشف علت عدم توانايي دوستيابي كودكان

اگر كودك‌تان نمي‌تواند با همسن و سالان خود دوست شود و يا در نحوه برقراري ارتباط با ديگر كودكان مشكل دارد، سعي كنيد با او صحبت كنيد و علت را متوجه شويد. در صورتي كه نمي‌توانيد از طريق حرف زدن با فرزندتان علت اين مشكل را بفهميد؛ توصيه مي‌شود از مشاوره كودك استفاده كنيد.

2. برنامه‌­ريزي براي حل مشكل عدم توانايي دوستيابي كودكان

سعي كنيد از اهميت برقراري رابطه و پيدا كردن دوست با فرزندتان صحبت كنيد. او را در شرايطي قرار دهيد كه با همسالان خود در ارتباط باشد و بتواند به گونه‌اي با آن‌ها ارتباط برقرار كند. به عنوان مثال او را در كلاس‌هاي ورزشي و يا آموزشي ثبت نام كنيد.

3. نحوه پاسخ به مشكل دوست‌يابي

سعي نكنيد بر روي موضوع دوست‌يابي كودك‌تان پافشاري كنيد به گونه‌اي كه باعث رنجش و آزار فرزندتان شويد. به كودك‌تان فرصت دهيد تا كم‌كم با اهميت دوست‌يابي و ارتباط با ديگران آشنا گردد.

همين‌طور بايد اشاره كنيم نبايد به كودك خود عنوان‌هاي خجالتي، ساكت و يا … را نسبت دهيد؛ چراكه اين عنوان‌ها زمينه بروز اضطراب اجتماعي و رفتارهاي نامناسب براي او را فراهم مي‌كند.

علت هاي عدم توانايي دوستيابي كودكان

در ادامه به مهم‌ترين علل عدم توانايي دوستيابي كودكان اشاره كرده‌ايم. علاوه بر اين موارد، برخي از عوامل ژنتيكي نيز مي‌توانند در اين مساله دخيل باشند كه براي تشخيص دقيق‌تر نياز به بررسي بيشتر توسط متخصصين هست.

1.عزت نفس پايين

از عواملي كه سبب مي‌شود كودكان توانايي بالايي در ايجاد رابطه دوستي داشته باشند، داشتن عرت نفس بالا است. داشتن عزت نفس بالا به اين معناست كه كودكان خود را موجوداتي دوست داشتني و مهم مي‌دانند و همين موضوع سبب مي‌شود كه آن‌ها بتوانند با ديگر كودكان ارتباط موثرتري برقرار كنند. بنابراين والدين مي‌توانند با تقويت عزت نفس كودكان‌شان به آن‌ها كمك كنند تا در نحوه پيدا كردن دوست بهتر عمل كنند.

2. اضطراب علت عدم توانايي دوستيابي كودكان

از ديگر علت‌هايي كه سبب مي‌شود كودكان در زمينه دوستيابي و برقراري ارتباط با همسالان خود ضعيف عمل كنند، داشتن اضطراب بيش از حد است. علت وجود اضطراب در هر كودكي متفاوت مي‌باشد كه پدر و مادر مي‌توانند به كمك روانشناس از آن مطلع شوند. چرا كه نشانه‌هاي اضطراب در كودكان با بزرگسالان تفاوت دارد.

3.عدم آگاهي از مهارت‌هاي ارتباطي

مهم‌ترين موضوعي كه در عدم توانايي دوستيابي كودكان مطرح است، عدم آگاهي آنان از مهارت‌هاي ارتباطي مي‌باشد. در واقع در يادگيري مهارت‌هاي ارتباطي هم پدر و هم مادر نقش دارند و بايد شيوه‌هاي درست آن را به فرزندشان آموزش دهند. از طرفي ديگر كودك بايد زمان كافي را در ميان همسن و سالان خود بگذراند تا بتواند كم‌كم اين مهارت را بياموزد.

4.تجربه اختلالات رفتاري

برخي اختلالات رفتاري همچون اوتيسم و يا افسرگي سبب مي‌شود كه كودكان تمايلي به دوستيابي و برقراري ارتباط با همسالان خود نداشته باشند. برخي كودكان نيز به دليل اختلال بيش فعالي در رابطه‌هاي دوستانه خود، موجوداتي پرخاشگر هستند كه به همين دليل از جانب دوستانش طرد مي‌شوند و نمي‌توانند رابطه‌هاي دوستانه خوبي را شكل دهند.

راهكار حل مشكل عدم توانايي دوستيابي كودكان

در زمينه حل مشكل عدم توانايي دوستيابي كودكان راهكارهاي بسياري وجود دارد كه در ادامه به مهم‌ترين آن‌ها اشاره كرده‌ايم. برخي از والدين به جاي يافتن راه حلي براي عدم توانايي دوستيابي كودكان آن را به زمان موكول مي‌كنند. در اين خصوص بايد بگوييم كه ذهن و روان كودك شما در حال شكلگيري است و هر لحظه آن اهميت دارد. پس هرگز چنين مساله مهمي را به زمان نسپاريد.

1.ثبت نام كودك در كلاس آموزشي

براي اين‌كه فرزندتان بتواند با همسالان خود در ارتباط باشد و ارتباط با آن‌ها را بياموزد، بايد در محيط‌هاي مختلفي قرار بگيرد. به همين دليل بهتر است فرزندتان را در كلاس‌هاي فوق برنامه ثبت نام كنيد و او را در موقعيت‌هاي مختلف دوستيابي قرار دهيد. در چنين حالتي كودك بدون فشار ديگران مي‌تواند دوستاني را براي خود انتخاب كند و در كنار آن نيز كم‌كم اجتماعي بودن را بياموزد.

2.دعوت دوستان كودك به خانه

دوستان فرزندتان را به خانه‌تان دعوت كنيد و به آن‌ها اجازه دهيد تا آزادانه با يكديگر بازي كنند. كودكان از طريق بازي كردن مي‌توانند انرژي خود را تخليه كنند و همينطور رشد شناختي و رفتاري بيشتري داشته باشند.

در طول مدت بازي فرزندتان با دوستانش، مي‌توانيد آن‌ها را زيرنظر بگيريد و نواقص و كاستي‌هاي كودك خود را در روابطه دوستانه‌اش شناسايي كنيد.

3.رفتن به گردش‌هاي خانوادگي

سعي كنيد براي گردش‌هاي دسته جمعي و مهماني‌هاي خانوادگي برنامه ريزي كنيد و از كودك‌تان بخواهيد كه در اين دورهمي‌ها با هم‌سالان خود ارتباط برقرار كند.

4.بازي كردن

در طول روز زمان‌هايي را براي بازي كردن با فرزندتان اختصاص دهيد. بازي كردن جذابيت بسيار زيادي براي كودكان دارد و مي‌تواند به عنوان يكي از راه‌هاي ارتباطي مناسب با ديگران كودكان باشد.

بنابراين بازي كردن مي‌تواند برقراري ارتباط با همسالان را در ديگر محيط‌ها همچون مدرسه براي كودك آسان‌تر كند؛ چراكه از آن به عنوان دليلي براي برقراري ارتباط با ديگر افراد استفاده مي‌كند.

سخن آخر

از مهم‌ترين مهارت‌هايي كه لازم است والدين آن را به كودك خود بياموزند، مهارت دوستيابي و برقراري ارتباط با ديگر افراد است.

عدم توانايي دوستيابي كودكان به دلايل مختلفي همچون اضطراب و يا عزت نفس پايين رخ مي‌دهد، به سمت تنهايي گرايش پيدا مي‌كنند. در چنين شرايطي بهتر است براي بررسي شرايط كودك و آموزش مهارت دوستيابي به او، با يك روانشناس و متخصص مجرب در اين زمينه مشورت كنيد.

دريافت مشاوره روانشناسي كودك سبب مي‌شود كه والدين تمامي جوانب اين مشكل در كودكشان را بسنجند و در صورت وجود اختلال و يا مشكلي در فرزندشان آن را حل كنند. مشاوران مركز تخصصي ذهن نو آماده ارائه مشاوره تخصصي پيرامون عدم توانايي دوستيابي كودكان به شما والدين گرامي مي‌باشند.

براي دريافت مشاوره در زمينه عدم توانايي دوستيابي كودكان مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز كلينيك تخصصي كودك ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد

سوالات متداول

آيا اختلال اضطراب در كودكان، در عدم توانايي آن‌ها در دوستيابي موثر است ؟

بله، برخي از كودكان به دليل داشتن اضطراب بيش از حد، نمي‌توانند با همسالان خود ارتباط برقرار كنند كه اين موضوع نيازمند بررسي‌هاي بيشتر توسط روانشناس مي‌باشد.

چه زماني بايد براي عدم توانايي دوستيابيب كودكان خود كمك تخصصي بگيريم؟

كودكان از 4 الي 5 سالگي توانايي برقراري ارتباط و دوست يابي را پيدا مي كنند. آن ها با ورود به پيش دبستاني و دبستان توانايي خود را در اين زمينه محك خواهند زد. اگر فرزند شما هنوز در دوران دبستان نتوانسته با همسالانش ارتباط برقرار كند، حتما هر چه زودتر به روانشناس كودك مراجعه نماييد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: عدم توانايي دوستيابي كودكان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/1/27  ] [ ۰۸ ] [ ninimind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 8
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب